AXA určuje štandardy v dôchodkovom sporení

AXA d.d.s., a.s. na Slovensku zaviedla v roku 2006 v sektore doplnkového dôchodkového sporenia prelomovú technologickú novinku – jednotný elektronický formát pre komunikáciu medzi zamestnávateľmi a správcami dôchodkových úspor. Tento inovatívny spôsob párovania platieb zamestnávateľov odbúral doterajšie zasielanie rozpisu príspevkov v papierovej podobe, mailom, či dokonca na zastaraných disketách. Pol roka potom, čo AXA d.d.s., a.s. oficiálne spustila portál s názvom “Správa príspevkov doplnkového dôchodkového sporenia cez internet,” ho využíva približne 700 spokojných zamestnávateľov.

„Vedeli sme, že ide o jedinečný projekt a nepochybovali sme o jeho úspechu. Papiere a diskety sú minulosťou. Teraz stačí, aby naši zamestnávatelia poslali rozpis platieb na doplnkové dôchodkové sporenie svojim zamestnancom do našej spoločnosti cez portál. Ten ihneď skontroluje správnosť údajov a upozorní odosielateľa na prípadné chyby,“ vystihol podstatu projektu Miroslav Ivanický, vedúci oddelenia prevádzky AXA d.d.s., a.s. na Slovensku.

AXA d.d.s., a.s. doteraz ako jediná umožňovala interaktívny prístup zamestnávateľov do svojho informačného systému cez internetový portál, vďaka čomu mohli zamestnávatelia okamžite kontrolovať zasielané údaje o príspevkoch na doplnkové dôchodkové sporenie a následne riešiť prípadne rozdiely vo evidencii v porovnaní s evidenciou DDS.

V súvislosti s pozitívnymi skúsenosťami zamestnávateľov s využívaním tohto internetového portálu sa AXA d.d.s., a.s. rozhodla o túto technologickú novinku podeliť aj s ostatnými konkurenčnými spoločnosťami na trhu. „Náš portál detailne prebrala jedna zo známych spoločností, ktorá začala podnikať aj na trhu doplnkového dôchodkového sporenia. Veríme, že tak urobia aj ďalšie spoločnosti, aby uľahčili orientáciu zamestnávateľom pri využívaní takýchto portálov v budúcnosti,“ vysvetlil Ivanický.