AXA vstupuje na slovenský trh

Spoločnosť AXA - najväčšia európska poisťovňa vstupuje na slovenský trh. Na konci vlaňajšieho roka oficiálne uzavrela akvizíciu Winterthur Group všade vo svete a stala sa tak aj novým majiteľom spoločnosti Winterthur na Slovensku. Príchod AXA znamená rozšírenie ponuky produktov a skvalitnenie služieb.

“V máji tohto roku plánujeme klientom ponúknuť možnosť investovať do nami spravovaných podielových fondov,” vyhlásil v tejto súvislosti Petr Žaluda, generálny riaditeľ AXA pre Českú a Slovenskú republiku. “Prinesieme tiež nové druhy pripoistení a nové produkty v rámci životného poistenia. Na začiatku roka 2008 by sme radi začali klientom ponúkať neživotné poistenie a uvažujeme aj o ponuke bankových služieb.”

V súčasnosti AXA na Slovensku ponúka tradičné a investičné životné poistenie prostredníctvom AXA životní pojišťovny a.s., organizačnej zložky Slovensko. AXA má v SR zastúpenie aj v oblasti dôchodkov. V rámci tzv. druhého piliera ho reprezentuje Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., a.s., ktorá poskytuje starobné dôchodkové sporenie. Treťopilierový produkt - doplnkové dôchodkové sporenie ponúka Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., a.s.

Dôchodková správcovská spoločnosť AXA je v spojení s Doplnkovou dôchodkovou spoločnosťou AXA najväčším správcom dôchodkových úspor v krajine. „V roku 2007 chceme získať 20 tisíc nových klientov v druhom pilieri a v treťom okolo 15 tisíc, uviedol riaditeľ obchodu AXA pre Českú a Slovenskú republiku Rudolf Adam. Ako dodal: „V novej obchodnej produkcii životného poistenia rátame so sumou 400 miliónov korún, z toho 160 miliónov by mala byť produkcia tu na Slovensku. Do podielových fondov by sme chceli získať 1 miliardu korún.“

Celosvetovo AXA Group zvýšila v roku 2006 čistý zisk na 5,1 miliardy eur. V medziročnom porovnaní ide o 10 % nárast. Základný zisk zo životného poistenia a z poistenia úspor sa medziročne zvýšil o 22 % na 2,3 miliardy eur, pričom väčšina krajín v ktorých AXA pôsobí dosiahla dvojciferný rast. Výška aktív pod správou dosiahla hranicu 1,029 bilióna eur, čo medziročne predstavuje nárast až o 19 %. Tržby AXA Group v roku 2006 predstavovali 79 miliárd eur (11 % medziročný rast).