AXA podpísala "záväzok finančníctva bez tabaku"

26. septembra sa na pôde Organizácie spojených národov prvýkrát v histórii spojili predstavitelia skupiny AXA a ďalších finančných inštitúcií zo zástupcami vlád a zdravotníckych organizácií, aby predstavili „Tobacco-Free Finance Pledge“, teda záväzok finančníctva bez tabaku. Táto celosvetová iniciatíva vyzýva svojich signatárov, aby zvážili prijatie krokov, ktoré povedú k nulovej finančnej podpore tabaku vo všetkých oblastiach – od úverovania, cez poisťovníctvo až po investície.

"Ako poskytovateľ zdravotného poistenia sa denne stretávame s dopadmi fajčenia na zdravie a kvalitu života ľudí. AXA chce ľuďom pomáhať, aby viedli lepší život, a mať pozitívny vplyv na spoločnosť. V roku 2016 sme boli jedným z prvých globálnych poisťovateľov a investorov, ktorí zastavili investície do tabakového priemyslu a prestali ho poisťovať, pretože veríme, že iba jednotné kroky môžu viesť k nejakej zmene. Preto s potešením vnímam silu dnes predstaveného spoločného záväzku za finančníctvo bez tabaku,” uviedol Thomas Buberl, CEO skupiny AXA.

Prečítajte si celú tlačovú správu v anglickom jazyku.

Aplikácia AXA Drive

• appStore.png