Peter Socha bol vymenovaný za Deputy CEO A Chief Distribution Officer skupiny AXA CZ & SK

Za Deputy CEO a Chief Distribution Officer (CDO) skupiny AXA v Českej republike a na Slovensku (AXA CZ & SK) je s účinnosťou od januára 2019 vymenovaný Peter Socha. Vo svojej pozícii bude zodpovedný za interné a externé distribučné kanály, kontaktné centrum a správu aktív skupiny AXA CZ & SK.

,,Peter počas svojho pôsobenia v rámci skupiny AXA preukázal výborné profesijné i ľudské vlastnosti. Som presvedčený, že spoločne so svojimi kolegami a obchodnými partnermi významne prispeje k ďalšiemu rozvoju skupiny AXA a podporí našu strategickú víziu stať sa skutočným partnerom našich klientov na každodennej báze. Spoločne s distribučnými sieťami sa zameria hlavne na inováciu a kvalitu služieb, aby sme našu produktovú a servisnú ponuku posunuli ešte bližšie skutočným potrebám našich klientov,“ hovorí Robert Gauci, CEO skupiny AXA CZ & SK.

Peter Socha pracuje v skupine AXA od roku 2005 na rôznych manažérskych pozíciách. V roku 2010 sa stal členom predstavenstva a COO skupiny AXA CZ & SK zodpovedným za prevádzku a IT a riaditeľom útvaru životného poistenia a dôchodkového zabezpečenia. Ďalšie manažérske zručnosti získal v AXA ako finančný riaditeľ pre Slovensko. Pred svojím nástupom do skupiny AXA zastával manažérske pozície v Prvej dôchodkovej sporiteľni, d.s.s.,a.s., Doplnkovej poisťovni CREDIT SUISSE LIFE & PENSIONS a ďalších finančných inštitúciách.

Peter Socha vyštudoval Vysokú školu ekonomickú v Bratislave. Je uznávaným odborníkom na oblasť dôchodkového zabezpečenia. Viac ako desať rokov pôsobí v prezídiu asociácií pre II. a III. pilier dôchodkového systému na Slovensku.

,,Teším sa na ďalšiu spoluprácu so súčasnými i novými kolegami z interných aj externých distribučných sietí. Spoločne budeme pracovať na naplnení vízie, že naše poslanie nekončí s vyplácaním poistného plnenia. Našou úlohou je posúvať sa vpred, stať sa skutočným partnerom našich klientov a umožniť im viesť lepší život,“ uzatvára Peter Socha.